Ajankohtaista

Tervetuloa Tampereen Historiallisen Seuran esitelmiin keväällä 2018!

ESITELMÄTILAISUUDET KEVÄÄLLÄ 2018

Tilaisuudet pääkirjasto Metson luentosalissa Kuusi klo 18-20.

KE 14.2.2018
FT Jussi Jalonen: Rintamayhteisö ja sotakokemus Summan suurtaistelussa

Karjalan Kannaksella käyty Summan taistelu ratkaisi talvisodan lopputuloksen. Summa oli korostetusti läntisen Suomen alueelta koottujen rykmenttien käymä taistelu, ja monet komppaniat oli koottu seuduilta, joita vuoden 1918 sota oli koskettanut voimakkaasti. Summan rintamayhteisön muovautuminen ja taistelu itsessään ovat kiintoisa ja keskeinen esimerkkitapaus niin sanotun talvisodan hengen tutkimisen kannalta.

KE 14.3.2018
FT Miia Ijäs: Anna Jagellonica ja Itämeren alueen yhteinen historia

Anna Jagellonica eli 1500-luvulla ja hän osallistui moniin aikansa muutoksiin: uskonnollinen reformaatio, poliittiset muutokset, varhaisen diplomatian kehitys ja dynastiansa päättyminen. Varsovassa elävä Anna oli eurooppalainen toimija ja mahtinainen, jonka vaikutusta tarkastellaan luennolla erityisesti Itämeren alueen näkökulmasta. Huom! THS:n vuosikokous n. klo 19.30

KE 25.4.2018
FT Mirja Turunen, Dosentti Ilkka Teerijoki, FT Tuomas Hoppu: Kaupunki sodassa 1918 - keskustelutilaisuus

Vuoden 1918 tapahtumista on viime vuosina kirjoitettu paljon paikallista tutkimusta. Kolme historiantutkijaa kertoo kokemuksiaan vuoden 1918 historian kohtaamisesta kotipaikkakunnallaan; Mirja Turunen kirjoitti Kouvolan raskaasta vuodesta 1918 teoksessaan Veripellot, Ilkka Teerijoki puolestaan Hämeenlinnasta teoksessa Hämeenlinna vallankumouksen vuosina 1917-1918. Tuomas Hoppu on puolestaan tullut useassa teoksessaan tunnetuksi Tampereen sisällissota-ajan kuvaajana.

Tervetuloa myös 15.3.2018 Kangasala-taloon Kaarina-seminaariin

Tervetuloa tilaisuuksiin!

Marko Tikka (pj), Ella Viitaniemi (siht.)

Muistathan

Seuran julkaisemia kirjoja voi ostaa esitelmätilaisuuksien yhteydessä.