Ajankohtaista

Tervetuloa Tampereen Historiallisen Seuran esitelmiin syksyllä 2018!

ESITELMÄTILAISUUDET SYKSYLLÄ 2018

Tilaisuudet pääkirjasto Metson luentosalissa Kuusi keskiviikkoisin klo 18-20.

KE 5.9.2018
Teatteritieteen dosentti, FT Pentti Paavolainen (Helsinki):
"Bergbomit eivät koskaan päässeet selville sähköstä" - Jalmari Finne ja modernit teatterikokeilut Kansallisteatterissa

Teatterintutkimuksen professorina toiminut Pentti Paavolainen kirjoittaa Suomalaisen Teatterin ja Suomalaisen Oopperan perustajan Kaarlo Bergbomin (1843-1906) elämäkertaa ja tässä yhteydessä hän on syventynyt myös Jalmari Finnen toimintaan Kansallisteatterissa.

KE 3.10.2018
Historiantutkija, FT Kati Katajisto (Helsinki):
Valtioneuvos Johannes Virolainen - Neuvostoliiton ystävä ja vihollinen?

Katajisto käsittelee esitelmässään Virolaisen vähemmän tunnettua ulkopoliittista roolia, erityisesti suhteessa Neuvostoliittoon. Yöpakkaset 1958 ovat leimanneet Virolaisen suhdetta itänaapuriin, mutta hänen välinsä itäblokkiin osoittautuivat lähemmällä tarkastelulla paljon monisyisemmiksi. Miksi Virolainen joutui Neuvostoliiton epäsuosioon erityisesti 1970-luvulla? Oliko hän todellisuudessa niin epäsuosittu itänaapurissa kuin Tehtaankadulla annettiin ymmärtää?

Perinteinen HÄMÄLÄISJUHLA järjestetään Kulttuuritalo Laikussa (Vanha kirjastotalo) tiistaina 20.11. klo 18.
Juhlaesitelmän pitää Anna Kortelainen, aiheenaan tuore Sara Hildénin elämäkerta. Juhlakutsu lähetetään jäsenistölle marraskuussa.

MUUTA AJANKOHTAISTA! Toukokuussa 2018 voimaan astuneen uuden tietosuoja-asetuksen johdosta ilmoitamme, että keräämme jäseniltämme liittymisen yhteydessä nimet ja yhteystiedot, joita käytetään seuran toimintaa koskevien tiedotteiden lähettämiseksi. Tietoja ei käytetä muihin tarkoituksiin, ei luovuteta ulkopuolisille eikä julkaista. Ylläpidämme osoiterekisteriä, johon jäsenemme voi milloin tahansa pyytää muutosta häntä koskeviin tietoihin. Tietosuoja-asioista vastaa yhdistyksen sihteeri.

Tervetuloa tilaisuuksiin!

Marko Tikka (pj), Ella Viitaniemi (siht.)

Muistathan

Seuran julkaisemia kirjoja voi ostaa esitelmätilaisuuksien yhteydessä.